Nieuws

Het verhaal van Curly Girl Britt

Britt is één van onze Curly Girl winnaressen. Ze heeft altijd al wel slag gehad, maar nog nooit doorgehad dat ze krullen had. Toen ze begin februari dit jaar (2023) het een keer anders föhnde, kwamen er krullen tevoorschijn. Hiermee startte de zoektocht naar hoe om te gaan met haar krullen. 

“Ik wist helemaal niet dat ik krullen had”

“Ik heb altijd al wel slag gehad, maar ik heb nooit doorgehad dat ik ook daadwerkelijk krullen heb! Ineens moest ik iets anders gaan doen met mijn haren en kwam ik in een zoektocht terecht naar de juiste producten. Ik ben bijvoorbeeld al wel een leave-in conditioner en leave-in gel gaan gebruiken en raakte bekend met het scrunchen van mijn krullen. Ook gebruik ik een diffuser voor het föhnen van mijn krullen. Toch vond ik het lastig om op de juiste manier mijn haar te doen en er goed voor te zorgen, zodat de krullen mooi aanwezig zijn.”

De Curly Girl winactie bood Britt een ideale kans om nog beter kennis te maken met de wereld van krullen.

In de stoel bij Daniëlle

“Ik ben nog nooit eerder bij een krullenkapper geweest, dus ik was erg benieuwd naar het resultaat.”

Britt mocht plaatsnemen in de stoel van krullenkapster Daniëlle in salon Vught. Allereerst is er gekeken naar de kenmerken van Britts krullen en werd er natuurlijk gevraagd naar de wensen van Britt. Wat Daniëlle direct opmerkte, is dat het haar onderin wat dunner was. Daarom werd er een stukje vanaf geknipt (niet te veel, want Britt wilde haar lengte behouden). Britts krullen werden geknipt volgens de speciale krullenknipmethode en zou ervoor zorgen dat er bovenin ook meer krullen komen, maar ook dat er onderin volume blijft.

“Daniëlle heeft tijdens de gehele behandeling stap voor stap uitgelegd wat ze doet, welk effect de verschillende producten hebben en welke producten ik het beste kan gebruiken. Ik ben super geholpen en heb duidelijke tips ontvangen over wat ik verder met mijn krullen kan doen.”

Stap voor stap

Het hele proces begon met het wassen van de krullen met de shampoo van Goldwell Curls & Waves om het haar grondig te reinigen. Vervolgens werd de conditioner aangebracht om het haar goed te voeden en te verzorgen, waarna het weer werd uitgespoeld. Voordat het haar van Britt geknipt werd volgens de speciale krullenknipmethode werd het nog behandeld met de hydraterende serum spray.

Het haar van Britt viel allemaal op één lengte, daarom werden er meer lagen gecreëerd, zodat ook het haar aan de bovenkant zou gaan krullen. Na het knippen was het tijd om het haar in model te brengen. Hiervoor werd eerst de Lightweight Wave Fluid in het haar aangebracht en met de borstel goed verdeeld over het gehele haar. Vervolgens werd de Hydrating Hair Gel gebruikt. De producten werden goed in het haar gescruncht en toen was het tijd voor het laatste onderdeel: het föhnen van de krullen. Eerst werd het haar ondersteboven geföhnd en daarna aan de zijkanten. Belangrijk bij het föhnen is dat de temperatuur niet te hoog wordt gezet en de blaasstand niet te hard staat. Daarnaast is het ook van belang dat de föhn niet te snel heen en weer wordt bewogen over het haar heen. Op die manier krijg je de mooiste krullen.

Dit hele proces, van wassen, knippen tot stylen, had ervoor gezorgd dat Britts krullen een nieuw leven kregen!

Super geholpen en gezellig gekletst met Daniëlle!

“De behandeling was heel leuk en fijn! Ik weet nu welke stappen ik kan nemen om mijn krullen beter te verzorgen en welke producten ik kan gebruiken. Ik heb vooral ook meegenomen dat iedereen zijn eigen manier van krullen verzorgen moet ontdekken en met de duidelijke tips die ik heb meegekregen van Daniëlle kan ik hier goed mee aan de slag. Voorheen gebruikte ik alleen gel om mijn krullen strak te houden. Met de producten die ik nu heb kan ik mijn krullen verzorgen en zien mijn krullen er fijn en verzorgd uit. De styling gel en salt spray van Goldwell zijn op dit moment mijn favoriet. Deze producten kan ik snel en makkelijk gebruiken in de ochtend en leveren een mooi resultaat.”

“Ik ben echt heel blij met het resultaat (zegt ze stralend). Het is korter, maar voller en de krullen zijn over heel mijn hoofd te zien in plaats van alleen in mijn punten. Ik ben er heel blij mee. De afspraak was naast heel leerzaam ook erg gezellig. Ik heb lekker gekletst met Danielle Zeker voor herhaling vatbaar!”