Nieuws

Het verhaal van Curly Girl Nanda

Nanda is één van de twee winnaars van de Curly Girl winactie en heeft een bijzonder verhaal wat betreft haar krullen. Vroeger had ze namelijk helemaal geen krullen!

‘En toen had ik krullen’

‘Mijn krullenverhaal? Dat is een apart verhaal. Dat zit namelijk zo: mijn krullen zijn nieuw. Geen permanent maar zoals ik het noem: chemokrullen. Een jaar lang heb ik een superstijl haarwerk gehad, sinds een jaar begon het weer te groeien en werd ik blij verrast met krullen. Ik heb ze gekregen nadat mijn haar volledig was uitgevallen na chemotherapie. Inmiddels is mijn haar tot mijn schouders en ben ik heel blij met mijn krullen. Echter, mijn haar is wel onregelmatig gekruld en ik had soms echt ruzie met die krullen.’

Zoektocht

Met haar nieuw verworven krullen begon haar zoektocht naar hoe hier mee om te gaan, zoals veel Curly Girls wel zullen herkennen. Ze heeft zelf nog niet ontdekt waar nu echt de kracht van haar krullen ligt en was benieuwd naar wat wij van haar krullen konden maken. Dat was ook de reden om mee te doen aan de Curly Girl winactie, die ze ook nog eens won!

In de stoel bij Jainy

Nanda nam voor de Curly Girl behandeling plaatst in de stoel van onze krullenkapster Jainy in salon Boxtel. De behandeling begon met een grondige analyse, waarbij Jainy informeerde naar Nanda’s wensen. Vervolgens werd er gekeken naar de krullen van Nanda om zo de kenmerken en krulpatronen te ontdekken. Wist je dat Curly Girls namelijk niet één en hetzelfde soort krul in hun haren hebben? Daar kan behoorlijk verschil in zitten! Ook nam Jainy Nanda’s huidige haarverzorgingsroutine onder de loep.

Voordat het haar geknipt werd, werd het eerst gewassen en behandeld met zorgvuldig gekozen producten van Goldwell. Deze producten zorgen ervoor dat de krullen van Nanda diepgaand gevoed en verzorgd worden. Vervolgens werd het haar geknipt volgens de speciale krullenknipmethode, die de krullen meer tot hun recht laat komen. Jainy gebruikte voor het knippen de Hydrating Serum van Goldwell om zo beter de structuur van de krullen te zien en het haar extra te voeden.

‘Vervolgens knipte Jainy mijn krullen. Door een soort van halve maantjes te knippen, heeft ze ervoor gezorgd dat ook de steile haren meer ondersteund worden en een krul vormen. Vervolgens heeft ze me laten zien hoe ik de krul mooi in mijn haar kan knijpen en hoe mijn haar goed te laten drogen en stylen met een diffuser. Die gebruikte ik al, maar ik bleek te hard en te warm te föhnen, wat pluis geeft. Aan het einde van de behandeling kreeg ik een uitgebreid verzorgings- en stylingpakket van Goldwell om zelf thuis aan de slag te kunnen.’ 

Tijd voor tips!

Nanda kreeg boordevol tips mee over hoe ze haar verzorgroutine kon verbeteren om zo nog mooiere krullen te krijgen.

‘Jainy leerde mij eerst hoe ik mijn krullen goed kan wassen. Eerst goed het vuil en product eruit wassen en vervolgens nog een tweede maal wassen. De krullen shampoo en conditioner van Goldwell zijn erg prettig. Mijn haar wordt er niet te droog of te vet van na het wassen en vooral ook niet pluizig ook als ik het natuurlijk laat drogen.’

Ook kreeg Nanda de tip mee om geen krullenmousse te gebruiken. Krullenmousse kan soms meer fout doen dan goed. Er zit namelijk alcohol in verwerkt wat erom bekend staat dat dit je krullen uitdroogt en niet verzorgd. Daarom wordt er bij Change Hairstyling gewerkt met vochtinbrengende gel. 

Supergezellig en goede tips gekregen!

‘Door de behandeling zijn mijn krullen iets beter onder controle en zijn de delen die stijl vielen nu ook mooi golvend. Ik hoop alleen dat ik de krullen ga houden, chemokrullen worden bij sommige mensen op de duur toch weer stijl. Blij en dankbaar met een bos haar ben ik sowieso. Fijn dat er een krullenkapster in Boxtel werkzaam is. Als mijn krullen weer dwars gaan liggen, zal ik zeker weer een bezoek gaan brengen aan Jainy.’