Nieuws

Hoe verzorg je jouw krullen thuis?

Stap 1: 

We beginnen met met een schone start. 

Het is belangrijk dat je een schone start begint. Wij praten vaak over een build-up in je haar. (bij veelgestelde vragen gaan we hier verder op in) Dit kan je ook creëren als je de cg-methode gebruikt. U heeft hier een opstapeling van rest producten in u haar zitten, en deze zullen we moeten verwijderen om te zorgen dat we het beste resultaat kunnen behalen. Het is dus belangrijk om gemiddeld eens de 4-5 weken je haar te detoxen. (hier word een andere shampoo voor gebruikt) Je zult ook merken dat je haar dan ruw en stug aan voelt. Dit betekend dat je haar schoon is. We sluiten dan wel altijd je haar nog even af met de krullenshampoo. Om weer balans te krijgen in je haar en op de hoofdhuid.  

Normaal gesproken gebruik je dan dus de Goldwell Curls & Weaves shampoo om je haar te reinigen. Deze is vooral belangrijk voor je hoofdhuid. Je masseert deze lekker in dit is ook goed voor de doorbloeding van je hoofdhuid. Spoel je haar altijd uit met lauw water niet te warm of te koud. En doordat je het haar uitspoelt doet de shampoo tijdens het uitspoelen genoeg op de lengtes en punten.  U kunt de shampoo licht verspreiden door de lengtes en punten heen.  

Dan volgt een heel erg belangrijk onderdeel. De balans vinden in je krullen. Dit doe je door vocht (WATER) aan je krullen toe te voegen. Srunch het vocht in je krullen tot je overal het spons geluidje hoort.  Dan heb je dus een moisture-balans of eigenlijk de juiste vochtbalans. Als je krullen niet de juiste balans hebben nemen ze vaak ook geen product meer op en zul je nooit een krul krijgen zonder pluis.  

Als je er dus product in brengt (moisturizer in Goldwell de Hydratating Conditioner) en je krullen zouden te veel vocht bevatten dan valt het product letterlijk weer op de grond. Er drupt dan een melkachtige substantie uit je haar. Dit is dan letterlijk het product. Zonde van het product, maar ook van je krullen. Je krullen zullen dan blijven pluizen.  Als je krullen vol zitten neemt het niets meer op. Het lijkt echt op een spons.  

Stap 2:  

De moisturizer (Hydratating Conditioner): een van de belangrijkste stappen om pluis onder controle te krijgen. 

Breng de moisturizer altijd aan op vochtig haar. Kijk even wat voor een type haar het is. De kapster die u behandeld kan hier advies over geven hoe je dit het beste kan verdelen in je haar. Door bijvoorbeeld even wat af te delen (een gedeelte weg te steken) zorg dat je blijft scrunchen zodat je het sponsgeluid blijft horen. Je zult gaan voelen dat het haar verzadigd raakt met het product. Voel je dit niet dan heeft je haar nog wat meer nodig. Bedenk goed dat waar geen product zit ontstaat snel weer pluishaar.  

Laat dan al ja haar gewoon hangen en scrunchie nog een keer goed van beneden naar boven en ook naar links en rechts. Zodat je over goed het product hebt verdeeld. Kam hierna altijd je haren even goed door ook dit zorgt ervoor dat het product op elke gewenste plek terecht komt.  

Als het goed drupt haar niet of nauwelijks nog vocht. Maar let op hoor je het sponsgeluidje niet meer? Dan is je haar inmiddels te droog geworden. Dan zou ik nog wat vocht toevoegen door middel van een vernevelaar. Als je dan nog ruwe/droge plekken voelt, kun je hier ook een beetje selfmade product op nevelen. (klein beetje moisturizer met water vermengd in een vernevelaar)  

De moisturizer spoel je vaak niet uit en gebruik je als leave in product. Dit kan ook per persoon verschillen. Gekleurd haar heeft meer moisturizer nodig dan natuur haar. Overleg dit ook goed met de kapster. Hoe droger de structuur van je haar is hoe minder dat je de moisturizer uitspoelt.  

Stap 3: 

Het aanbrengen van de krullen producten. Deze kun je het beste aanbrengen op de manier die de kapster je heeft uitgelegd tijdens je knip behandeling.  

Je kamt na het aanbrengen ook je haar weer even door. Dan gaan we richting het stijlen.  

Hier zijn verschillende technieken voor.  

Rake en Shake > hier haal je de borstel door je haar en door dan op het einde van de lengte te schudden valt je krul in zijn eigen bundel en is het heel natuurlijk. 

Clumps maken > Dit is zijn grove dikke bundels maken. Je pakt een pluk haar en deze kam je door, dan draai je de borstel om zijn as en heb je dus een dikke krul.  

Twil leggen > Draaien met je vingers. Plukje voor plukje. Dit doe vaak aan de voorkant bij je gezicht.  

Stap 4: 

Een harde cast. Deze zorgt voor een goede hold in je krullen. Dit is de volgende stap na het aanbrengen van het stylingproduct. Je hoort hierna geen sponsgeluidje meer. 

Dan kun je gaan drogen. Dit doe je met een diffuser en een koude of lauwe stand. Laat ook de föhn niet te hard blazen. Langzaam drogen is de beste manier. Je mag het ook op de natuurlijke wijze laten drogen. Maar kom niet aan je krullen tijdens het drogen.  

Waarom niet? Omdat het product zich fixeert in je krullen en dan ga het proces verstoren en krijg je dus weer pluis.  

Wanneer kom je weer aan je krullen. Als ze 100% droog zijn. Dan mag je de harde cast eruit scrunchen. Dit doe je door zachtjes te knijpen en niet te wrijven. Zorg ervoor dat je krul in zijn eigen bundel blijft.  

Tips: 

  1. Zie je tijden het drogen al pluis ontstaan. Dan kun je even het selfmade product pakken en tussen door even vernevelen. 
  1. Wil je meer volume? Steek dan je handen in je haren tot aan je hoofdhuid (pak niet gelijk je haar in je scheiding) en schud even goed je krullen los. Je kan ook nog een phuse volume kam gebruiken.  
  1. Slaap met een pineapple op je hoofd. Of een lage knot in je nek. Soms een zijde sleepcap kan ook nog. Heb je ’s morgens wat pluis dan heb je weer je selfmade product om het even te vernevelen. Je kunt het dan gewoon aan de lucht laten drogen.  
  1. Voelt je haar vettig aan? Dan heb je waarschijnlijk te veel product gebruikt. Dan is het nog niet de juiste balans.  
  1. Nog pluizig haar? Dan is de vochtbalans nog niet goed. Te weinig moisturizer gebruikt.  
  1. Als je haren altijd hebt gestyled dan is je haar mogelijk beschadigd. Zorg dat je het haar goed blijft herstellen. En ga tussendoor niet weer stijlen want dan begin je weer vooraan. . 
  1. Ga daarnaast na een CC1 gecertificeerde krullenkapper, deze kappers hebben echt verstand van krullen. Niet iedere kapper is een getrainde krullenkapper.