Nieuws

Hoofdluis, weg ermee!

De angst van elke ouder met naar schoolgaande kinderen is toch wel hoofdluis. Krabt jouw kind regelmatig op zijn of haar hoofd, dan gaan waarschijnlijk alle alarmbellen gelijk af. Het zullen toch geen luizen zijn…

Het is erg belangrijk om het haar van je kind(eren) regelmatig goed te controleren. Momenteel zien wij in onze salons dat het heerst en omdat luizen ontzettend besmettelijk zijn is het niet mogelijk om klanten met luizen of neten(eitjes) te knippen.

Hoofdluis
Hoofdluizen zijn kleine beestjes die op warme behaarde plekjes leven, denk daarbij aan achter je oren, in je nek of in je pony. Ze verspreiden zich het snelst via kinderen, waarbij de luizen van het ene hoofd naar het andere lopen, bijvoorbeeld als kinderen met elkaar spelen. Ze verplaatsen zich niet via kleding, beddengoed of knuffels zoals vaak wordt gezegd. Ondanks dat hoofdluizen niet schadelijk zijn, zijn ze wel erg vervelend en kunnen ze voor veel jeuk zorgen.

Het is daarom belangrijk om het haar regelmatig te controleren. De luizen kan je herkennen aan hun grijsblauwe of roodbruine kleur. Ze worden ongeveer net zo groot als een sesamzaadje. Daarnaast kan je ook neten(eitjes) in het haar vinden. Ze zijn ongeveer één millimeter groot en zijn te herkennen aan hun grijswitte of doorzichtige kleur. Ze zijn te vergelijken met roos, alleen blijven de eitjes in tegenstelling tot roos aan de haren kleven. Deze eitjes zitten ongeveer 2 centimeter van de haarwortel. Zitten ze verder weg van de hoofdhuid? Grote kans dat ze dan al zijn uitgekomen of niet meer leven.

Behandeling

  1. Het begint natuurlijk bij goed controleren. Stel vast of er inderdaad echt sprake is van luizen. Het zijn kleine levende beestjes die dus te herkennen zijn aan hun grijsblauwe of roodbruine kleur. De eitjes zijn wit/doorzichtig van kleur en zitten vastgeplakt op het haar.
  2. Het is aan te raden om op zoek te gaan naar een goed product om de luizen te bestrijden. Ga naar de drogist of apotheek voor antiluizenlotion.
  3. Was na het behandelen van het haar en de hoofdhuid het haar goed uit.
  4. Kammen, kammen en nog eens kammen. Dat is uiteindelijk de beste manier om van deze beestjes af te komen. Kam het haar zorgvuldig door met een luizenkam. Deze zijn ook verkrijgbaar bij een drogist of apotheek. Het makkelijkste is om het haar nat te kammen met eventueel een beetje crèmespoeling om beter door het haar te kunnen kammen. Haal met een satéprikker de luizen tussen de tanden van de kam vandaan, deze luizen zijn versuft of dood.
  5. Ga tenminste twee weken door met het doorkammen van het haar, de eitjes van de luizen kunnen namelijk nog later uitkomen. Een eitje doet er maximaal tien dagen over om uit te komen.

Luizen voorkomen
Omdat luizen zich ontzettend snel verspreiden, is het erg lastig om luizen te voorkomen. Maar er zijn wel wat tips waarmee de beestjes misschien het haar van jouw kind minder aantrekkelijk vinden. Luizen houden van warme plekken en vooral schoon haar. Je zou daarom haarlak of gel kunnen gebruiken, dat stoot de luizen als het waren een beetje af. Er is ook speciale antiluis spray die ongeveer dezelfde werking heeft. Bij meisjes is het ook aan te raden om het haar in een strakke vlecht te doen, hierdoor gaan de luizen minder snel in het haar zitten.

Tijd voor een frisse coupe bij Change Hairstyling?
Wij kunnen ons goed voorstellen, dat je jouw haar of dat van je kind(eren) na al dat kammen en wassen wel een heerlijke behandeling wil geven. Je bent natuurlijk altijd van harte welkom, maar controleer goed of het haar volledig vrij is van luizen en eitjes. Wij kunnen helaas niemand helpen die luizen of eitjes heeft en zouden het vervelend vinden om je weer naar huis te moeten sturen. 

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet weet dat jouw kind hoofdluis heeft en dat wij het in onze salon ontdekken. We annuleren in dat geval de afspraak geheel kosteloos. We verzoeken je dan om pas na twee weken terug te komen voor een nieuwe afspraak, indien het haar vrij is van luizen en neten. Als onze medewerkers bij de tweede afspraak wederom luizen of de neten ontdekken, dan zijn wij helaas genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Controleer het haar dus goed en blijf kammen, kammen en nog eens kammen. Zo zorgen we ervoor dat deze besmettelijke en vooral vervelende beestjes zich niet verder kunnen verspreiden.

Heb je nog andere vragen met betrekking op je bezoek of je behandeling? Neem een kijkje op onze FAQ pagina of neem contact op met een van onze salons.