Nieuws

SBB erkend leerbedrijf

Change Hairstyling is vanaf 8-8-2012 erkend praktijkopleider bij KOC-Nederland inmiddels SBB.

SBB-Nederland is het overkoepelend kennis en ontwikkelcentrum voor uiterlijke verzorging van voetverzorging, schoonheidsverzorging en haarverzorging. Meer over SBB-Nederland vind je op www.s-bb.nl

SBB erkend leerbedrijf:
Een erkend leerbedrijf is een salon waar alleen personeel werkzaam is dat in het bezit is van een erkend diploma of een erkende opleiding volgt. Er is altijd één erkende trainster aanwezig in de salon. Een erkend trainster is iemand die bij het SBB Nederland hiervoor met succes de opleiding heeft afgerond.
Change Hairstyling neemt alleen medewerkers aan die een erkende opleiding hebben gevolgd of die een erkende opleiding volgen volgens het leerlingwezen. De leerlingen krijgen trainingen volgens de richtlijnen van de salon. Er wordt opgeleid per onderdeel. In dat onderdeel moet, op een model, op school én bij ons in de salon een examen worden afgelegd. Is de medewerker hiervoor geslaagd, dan krijgt zij een certificaat en gaat ze naar het volgende onderdeel. Alleen met een certificaat van onze salon mag deze medewerker die handelingen toepassen op klanten. Zo is de kwaliteit altijd gewaarborgd.

Voordelen van een erkend Leerbedrijf:

  • Krijgt ondersteuning en begeleiding van een SBB-opleidingsadviseur,
  • Is op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs,
  • Levert een belangrijke bijdrage aan de branche,
  • Heeft voor de praktijkbegeleiding van de leerling een praktijkopleider aangewezen,
  • Heeft een praktijkopleider die up-to-date is,
  • Zorgt ervoor dat afspraken nagekomen worden,

Stagaires bij Change Hairstyling:
Het opleiden van leerlingen is een belangrijke taak, hiermee geven we een deel van onze kennis door. Het is prettig voor de leerling bepaalde vaardigheden te leren die niet op school kunnen worden geleerd, maar alleen door het werken in de praktijk. De leerling wordt intensief begeleid door een begeleider vanuit school en de specialist uit het bedrijf, wat betekend dat de leerling geen handelingen uitvoerd in de praktijk die het nog niet geleerd heeft op school. Het kan dus voorkomen dat een leerling een deel van de behandeling uitvoerd, maar ingewikkelder handelingen over laat aan de gediplomeerde specialist. Uiteraard mag de leerling alleen handelingen uitvoeren als je daar toestemming voor geeft.

Je hebt als klant het voordeel dat de leerlingen de nieuwste behandel methoden meenemen in de praktijk, waardoor de salon zich kan blijven vernieuwen en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in de uiterlijke verzorging.

Stage lopen bij Change Hairstyling:
Wil je ook een goede en leuke stage lopen in een van onze ervaren salons?
– ga dan naar onze vacature pagina en vul je gegevens in het online formulier in of
– stuur een mail naar vacature@change-hairstyling.nl