Nieuws

Welk krullen type ben jij?

 1.  Stijl haar. Hier zit er geen golving of s vorm in.  
 2. A. Dit is vaak wat dunner haar. Lichte “S”-golven in het haar. Het haar ligt dicht tegen het hoofd en krullen veren niet op. Het kan eenvoudig steil of krullend gemaakt worden. 

  B.Ook deze krul ligt vaak dicht tegen de hoofdhuid aan, dit haar is wel wat pluiziger en moeilijker stijl te krijgen. Iets meer “S”-golven in het haar dan bij type 2A. Dit haartype is wat moeilijker te stylen dan 2A en heeft de neiging te pluizen (frizz). 

  C. Golvend haar wat sneller pluist. Dit haar is vaak wat dikker en grover van structuur en heeft meer krullen dan types 2A en 2B. Dit haartype is lastiger te stylen en je zal ook meer last hebben van pluizend haar. Vaak heeft dit haartype een steile onderlaag of juist een meer krullende onderlaag (pijpenkrullen). 
 3. A. Een grove krul. Wat nog wel makkelijke handelbaar is. Type 3A-krullen hebben een duidelijk “S”-patroon. Krullen zijn goed gedefinieerd en springen op. Van nature zijn de krullen groot, los en glanzen vaak mooi. 3A-krullen hebben een diameter van stoepkrijt. Over het algemeen is dit haartype eenvoudig steil te maken. De verschijningsvorm van 3A-krullen is sterk afhankelijk van het klimaat. 

  B. Hier ga je merken dat de krul echt veert en dus soms ook echt korter lijkt dan het in werkelijk is. Hier kunnen ook al wat spiraal krullen ontstaan. Krullen die zeer gedefinieerd, springerig en volumineus zijn. Variërend van opverende ringkrulletjes tot strakke kurkentrekker-krullen. De diameter is ter grootte van een markeerstift. Dit textuurtype is moeilijk steil te maken, maar het kan wel. 3B-krullen glanzen over het algemeen niet heel erg en de structuur kan vrij grof zijn. 

  C. Kleine spiraal krullen. Die als snel als kroes worden ervaren. Strakke kurkentrekker krulletjes, veel volume en een diameter van een potlood of rietje. De krullen kunnen kinky zijn (zigzag gekruld) of zeer strak gekruld met zeer veel haar opeen gepakt. Over het algemeen is het mogelijk om dit haartype steil te maken, maar het is veel moeilijker dan bij haartypes 3A en 3B. 3C-krullen zijn vaak fijn van structuur. 
 4. A. Dik en Kroes haar. 4A-krullen zijn strak opgerold en hebben een “S” patroon. Het haar is beter gehydrateerd dan 4B-krullen en heeft een duidelijk krulpatroon. De diameter van de spiralen komt dicht bij dat van een haaknaald. 

  B. Dit type heeft een “Z”-patroon en minder gedefinieerde krullen. In plaats van rond te krullen of te spiralen buigt 4B-haar met scherpe hoeken als de letter Z. Dit haartype voelt katoenachtig aan. Dit is zeer kwetsbaar haar, dus wees uiterst voorzichtig als je het stylt! Dit haartype kan variëren van fijn en dun tot dradig-grof met zeer veel strengen dicht opeen gepakt. 4B-krullen krimpen tot wel 75% van hun werkelijke lengte. 

  C. Dit haartype bestaat uit krulpatronen die erg mooi krullen indien deze goed voorzien worden van moisturizer. Vocht en voeding zijn erg belangrijk. Een curl creme of een curl definer zijn niet nodig omdat deze krul tot 75% in kan krullen tijdens het opdrogen. De structuur van 4C-krullen kan variëren van fijn, dun en superzacht tot dradig, grof met dicht opeengepakt haar. Deze type krul wordt vaak getwist of gecrunched (vlechten of draaien). 

Ben jij benieuwd waar je een afspraak kan plannen? Klik hier en ontdek waar wij jouw krullen het beste kunnen knippen.